Van der Elst doet Anderlecht-fans huiveren met zéér pijnlijke voorspelling

Van der Elst doet Anderlecht-fans huiveren met zéér pijnlijke voorspelling
Woensdag 29 maart 2023 - 19:00   I   door Redactie

Bij Anderlecht lijken ze in de tweede seizoenshelft de goede draad weer opgepikt te hebben. Ze staan momenteel op de achtste plaats in het JPL-klassement.

Bij Het Belang van Limburg probeerde Franky Van der Elst te voorspellen welke ploeg de top acht zal vervolledigen: Anderlecht, Charleroi, Cercle, STVV of OHL. “Er zal veel afhangen van die inhaalwedstrijd van Charleroi tegen Mechelen”, opent de ex-Club-speler.

“Al begrijp ik niet dat die nog gespeeld wordt, want zo geven we een verkeerd signaal. Die fans van Charleroi staken de boel drie keer in brand, dan verdien je het om met 0-5 te verliezen”, aldus Van der Elst. “Hun club kan nu twee punten voor Anderlecht komen.”

Dan ziet Van der Elst het niet meer goedkomen: “Dat zie ik paars-wit niet meer ophalen, zeker door de blessures van Verschaeren en Slimani. Áls die inhaalwedstrijd er toch niet komt, wordt het enorm spannend. Ook Cercle Brugge speelt dan nog mee als outsider.

Pijnlijk

Niet alleen de voorspelling dat Anderlecht play-off 1 zal missen is best pijnlijk voor paars-wit. Het feit dat Van der Elst net Charleroi aanduidt als grootste play-off 2-kandidaat, maakt het nóg wat pijnlijker.

Daar staat Felice Mazzu, die trainer die in oktober nog aan de kant geschoven werd door paars-wit, namelijk aan het roer. Binnen vier (of vijf in het geval van Charleroi) speeldagen weten we wie play-off 2 haalt.

Klassement - (punten/gespeelde matchen)

...
8. Anderlecht - 42 (30)
9. Charleroi - 41 (29)
10. Cercle - 41 (30)
11. OHL - 39 (30)
12. STVV - 39 (30)
...

Poll: Wie zal play-off 2 halen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Charleroi  I  Cercle  I  STVV  I  OHL

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024

woensdag 12 juni 2024

dinsdag 11 juni 2024

maandag 10 juni 2024