‘Rode Duivel gaat zomerse monstertransfer van tachtig miljoen (!) euro maken’

‘Rode Duivel gaat zomerse monstertransfer van tachtig miljoen (!) euro maken’
Woensdag 05 april 2023 - 09:00   I   door Redactie

Het is nog even wachten vooraleer we de Rode Duivels opnieuw in actie zullen zien komen. Ze spelen pas in juni hun volgende wedstrijden, tegen Oostenrijk en Estland.

Ondertussen naderen de nationale competities hun climax. In Engeland staan er nog negen speeldagen op het programma. Naast de strijd om de titel, is ook die om het behoud bijzonder interessant. Daar zijn er enkele Duivels die hun tenen moeten uitkuisen om hun ploeg in de Premier League te houden.

Roméo Lavia staat met Southampton bijvoorbeeld laatste en zou deze zomer naar een Europese topclub kunnen transfereren. Leicester — de ploeg van Tielemans, Faes, Praet en Castagne — doet het ook helemaal niet goed en telt amper twee punten voorsprong op Southampton.

Everton doet het niet veel beter. Virtueel staan ze niet in de degradatiezone, maar ze tellen wel evenveel punten als de laatste ploeg die dat wél doet: Bournemouth. Bij de Toffees is Amadou Onana een seizoenssensatie. Everton plukte hem vorige zomer voor veertig miljoen euro weg bij Lille.

Topclub

Het Nieuwsblad meldt nu Onana Everton — met 99 procent zekerheid — deze zomer opnieuw zal verlaten. De ‘Liverpudlians’ mikken op een transfersom van zestig à zeventig miljoen euro. Football Insider heeft het over tachtig miljoen euro. Interesse is er alvast genoeg: hij zou op de lijst staan bij alle grote clubs in Engeland, maar Chelsea en Arsenal trekken het hardste aan zijn mouw. Wordt vervolgd…

Poll: Als jij Onana was, waar zou je volgend seizoen dan het liefste aan de slag gaan?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Everton  I  Chelsea  I  Arsenal

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024

woensdag 21 februari 2024