Mertens zwaar in opspraak door déze ‘smerige’ actie: “Schaamteloos” (VIDEO)

Woensdag 05 april 2023 - 21:00   I   door Redactie

Bij de Rode Duivels werd Dries Mertens gepasseerd door Domenico Tedesco. De 36-jarige Galatasaray-speler was weliswaar geblesseerd, dus het valt nog af te wachten of hij er volgende keer bij zal zijn.

Inmiddels is Mertens weer helemaal fit. Hij kwam woensdagavond in actie in de Turkse beker. In de kwartfinale namen ze het op tegen Istanbul Basaksehir. Aan de rust stond het 1-2 in het voordeel van Basaksehir, maar even zag het er naar uit dat ze gingen rusten met een gelijkspel op het bord.

In de veertigste minuut leek Dries Mertens namelijk de gelijkmaker te maken. De 109-voudige Rode Duivel zette de 2-2 op het bord, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Hij werkte de bal namelijk in doel met zijn hand. Dat kan gebeuren, maar de reactie van Mertens zorgde voor heel wat opschudding.

De Rode Duivel ging zijn doelpunt namelijk uitgebreid vieren en wees naar zijn knie om aan te duiden dat hij niet met zijn hand gescoord had. “De wedstrijd wordt gefilmd door dertig camera's en toch laat Mertens zijn knie zien… ”en “Hij zou zich moeten schamen”, klonk het op Twitter.

Poll: Vind jij de reactie van Mertens normaal?