‘Pro League-spelers dreigen met staking en eisen per direct ontslag trainer’

‘Pro League-spelers dreigen met staking en eisen per direct ontslag trainer’
Woensdag 12 april 2023 - 20:30   I   door Redactie

In de Jupiler Pro League zijn er nog twee speeldagen af te werken voor we aan de play-offs kunnen beginnen. Er staat nog heel wat op het spel.

Het is bijvoorbeeld nog niet duidelijk wie als leider de Champions’ play-off aan zal vangen. Seraing is onderin dan weer de enige ploeg die zich mathematisch niet meer kan verzekeren van het behoud. Ook voor Zulte Waregem en KV Oostende ziet het er bijzonder slecht uit.

Ze tellen beiden vier punten achterstand op Eupen, dat zich vooralsnog weet te redden. Bij de kustploeg kwamen er woensdagmiddag enkele spelers in opstand. Ze zouden zich al weken niet kunnen vinden in de tactische beslissingen van coach Thalhammer, die pressingvoetbal speelt met de degradatiekandidaat. Ze eisen zijn ontslag.

Het Nieuwsblad meldt dat het groepje KV Oostende-spelers na de 5-0 nederlaag tegen STVV van afgelopen weekend verder willen met U21-trainer Kurt Bataille. Onder meer Thierry Ambrose en Maxime D’Arpino zouden naar verluidt al bij de beloftencoach gepolst hebben of hij de interim-job zou zien zitten.

Staking

Na een groepsgesprek — waar de voorzitter van KVO duidelijk maakte dat hij Thalhammer volledig steunt — werd er tóch besloten om te trainen. HNB verwacht weliswaar dat het groepje spelers donderdag opnieuw actie zal ondernemen: “Er wordt gedreigd met een staking.” Wordt vervolgd...

Klassement

...
14. KV Kortrijk - 31
15. Eupen - 28
16. KV Oostende - 24
17. Zulte Waregem - 24
18. Seraing - 19

Poll: Zal KV Oostende degraderen?

TAGS  I  KV Oostende

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024