Courtois onklopbaar op kampioenenbal, dubbele domper De Ketelaere (VIDEO)

Courtois onklopbaar op kampioenenbal, dubbele domper De Ketelaere (VIDEO)
Woensdag 12 april 2023 - 22:57   I   door Redactie

In de Champions League waren er dinsdag twee duidelijke winnaars. Manchester City en Inter hebben een serieuze optie op de halve finale genomen.

Real Madrid-Chelsea 2-0

Real volgde hun voorbeeld. Los Blancos namen het op tegen Chelsea, dat het al een heel seizoen bijzonder moeilijk heeft. Lampard begon aan zijn tweede match als Chelsea-coach sinds hij aangeduid werd als opvolger van Potter.

Het werd ook meteen zijn tweede nederlaag. De Londenaars pakten bij een 1-0 achterstand een rode kaart en de titelhouder prikte er nog een tweede goal bij. Thibaut Courtois pakte trouwens weer uit met een geweldige redding (VIDEO).

De winnaar van het tweeluik speelt in de halve finale tegen de winnaar tussen City en Bayern. De kans lijkt dus bijzonder groot dat er in de halve finale een onderonsje tussen De Bruyne en Courtois op het programma staat, net als vorig seizoen. 

Doelpuntenmakers:

21’ Benzema 1-0, 74’ Asensio 2-0

Rode Kaart:

59’ Chilwell (Chelsea)

AC Milan-Napoli 1-0

AC Milan — waar er geen Belgen aan de aftrap verschenen — leek in de eerste helft geen vuist te kunnen maken tegen Napoli. Net voor we richting de kleedkamers trokken knalde Bennacer de Rossoneri weliswaar op voorsprong. In de tweede helft werd er niet meer gescoord.

Voor De Ketelaere was het — buiten de overwinning van zijn ploeg — weer een avond in mineur. De Duivel mocht niet invallen en zijn grote concurrent — Brahim Diaz — was één van de beste spelers op het veld en pakte uit met een mooie assist. Rebic mocht Diaz tien minuten voor affluiten vervangen.

Bij AC Milan lopen er natuurlijk nog een aantal Duivels rond. Vranckx staat niet op de Champions League-lijst en Origi bleef net als CDK aan de bank gekluisterd. Saelemaekers mocht in de 67ste minuut invallen en maakte indruk met een aantal dribbels. In de halve finale staat er mogelijk een Milanese derby op het programma. 

Doelpuntenmakers:

40’ Bennacer 1-0

Rode Kaart:

74’ Zambo Anguissa (Napoli)

Poll: Wie zal de finale van de Champions League halen?

TAGS  I  Real Madrid  I  Chelsea  I  Napoli  I  AC Milan

maandag 2 oktober 2023

zondag 1 oktober 2023

zaterdag 30 september 2023

vrijdag 29 september 2023