De cijfers liegen niet: Statistieken zeggen dat déze club straks kampioen wordt

De cijfers liegen niet: Statistieken zeggen dat déze club straks kampioen wordt
Dinsdag 18 april 2023 - 12:00   I   door Redactie

Nog één speeldag en de reguliere competitie zit erop. En het ziet ernaar uit dat het een superspannende play-off 1 wordt.

KRC Genk, Union en Antwerp zullen na de puntendeling immers op een zakdoek staan. En dan is het koffiedik kijken wie het zal halen. Maar niet volgens de Soccer Power Index. Dat is een ranglijst opgesteld door FiveThirtyEight, de data-sectie van ABC News. 

Daarbij wordt op basis van een groot aantal parameters berekend hoeveel procent kans elke club heeft om kampioen te worden. En KRC Genk komt er als grote winnaar uit met maar liefst 53 procent kans.

Union volgt als tweede met 30 procent, vervolgens Antwerp met 16 procent. AA Gent, dat verondersteld wordt op de laatste speeldag tegen KVO zijn stek in play-off 1 veilig te stellen, heeft precies 1 procent kans. 

Poll: Wie denk jij dat er kampioen wordt?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem  I  Westerlo

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024