'Te gek voor woorden: Bizarre deal tussen Union en gedegradeerd KVO'

'Te gek voor woorden: Bizarre deal tussen Union en gedegradeerd KVO'
Donderdag 20 april 2023 - 11:30   I   door Redactie

Tot twee jaar geleden sprak omzeggens niemand over Union, nu is de Brusselse club niet meer uit het nieuws weg te slaan.

Donderdagavond werkt Union zijn Europese kwartfinale tegen Bayer Leverkusen af, maar donderdagochtend lekte er ander nieuws uit. Al had ook dat te maken met Europese verplichtingen. Zij het dat het wel een bizarre deal betreft.

Want Het Nieuwsblad weet dat Union heeft een akkoord gesloten met KV Oostende om volgend seizoen... Europees te spelen in de Diaz Arena. Te gek voor woorden. Al moet dat nieuws wel genuanceerd worden, wat de krant ook doet.

"De kans dat Union-fans daadwerkelijk naar de kust moeten sporen, is klein", klinkt het. "Het gaat om een vormelijke overeenkomst die nodig is om de licentie voor 1A te halen." Vorig seizoen sloot Union een akkoord met Zulte Waregem, maar speelde het uiteindelijk Europees in Leuven en Anderlecht.

Champions League

Omdat de lokale politie van Waregem deze keer een negatief advies gaf, moest Union op zoek moest naar een alternatief. "Als Union volgend jaar in de Champions League terecht zou komen, zal het Europees spelen in het Koning Boudewijnstadion."

Poll: Waar zou je Union zijn Europese matchen het liefst zien spelen?

TAGS  I  Union  I  Anderlecht  I  OHL  I  KV Oostende

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024