Philippe Clement doet onthulling: “Was dáár niet klaar voor bij Club Brugge”

Philippe Clement doet onthulling: “Was dáár niet klaar voor bij Club Brugge”
Donderdag 20 april 2023 - 18:45   I   door Redactie

Philippe Clement heeft met Club Brugge heel wat successen behaald. Inmiddels is hij aan de slag in Frankrijk, waar hij met AS Monaco meestrijdt voor een Champions League-ticket.

Komende zaterdag staat de wedstrijd tussen Lens en AS Monaco op het programma, respectievelijk de derde en vierde in het klassement. Bij Lens loopt er een oude bekende van Clement rond: Rode Duivel Loïs Openda. In 2018 had Clement Openda onder zijn hoede bij Club, maar daar kon de spits nooit doorbreken.

“We werkten samen toen Loïs 18-19 jaar oud was. Hij wou de nummer 1-spits worden in Brugge, maar was niet klaar om die rol op zich te nemen. Voor een club die elk jaar kampioen wil spelen en ver wil geraken in de Champions League, was hij op dat moment niet klaar”, aldus Clement op een persconferentie.

De achtvoudige Duivel werd in 2020 door Club (en Clement) voor twee seizoenen uitgeleend aan Vitesse. In Nederland kon Openda (23) 29 keer scoren in 67 wedstrijden. Afgelopen zomer keerde hij terug naar Club, maar blauw-zwart verkocht hem meteen voor ongeveer tien miljoen euro aan Lens, waar hij nu indrukwekkend bezig is.

Lyrisch

Openda wist dit seizoen al vijftien keer te scoren en die prestaties zijn ook Clement opgevallen: “Hij is véél beter geworden. Hij is niet alleen supersnel, hij is ook enorm doelgericht en heeft de verbetenheid om beslissend te zijn. Hij is een vechter met grote kwaliteiten. Een nog steeds jonge speler met veel potentieel en een grote toekomst voor zich!”

Poll: Vind jij het een blunder van het Club-bestuur dat ze Openda deze zomer hebben laten gaan?

TAGS  I  Club Brugge  I  AS Monaco  I  Lens

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024