Kompany wrijft het er nog eens goed in bij Anderlecht na missen play-offs

Kompany wrijft het er nog eens goed in bij Anderlecht na missen play-offs
Maandag 24 april 2023 - 08:00   I   door Redactie

Anderlecht verloor zondag met 2-3 tegen KV Mechelen. Ze sluiten de reguliere competitie af op de elfde plaats, het seizoen zit er dus op.

Het was een bewogen seizoen voor de recordkampioen. Deze zomer volgde Felice Mazzu Vincent Kompany op, sinds enkele maanden staat Brian Riemer aan het roer bij de recordkampioen. Philippe Albert voorspelde eerder al dat paars-wit dit seizen mét Kompany allicht play-off 1 gehaald zou hebben.

Dat is natuurlijk maar een theorie, maar er mag geen twijfel bestaan rond het feit dat Kompany een topmanager is. Hij maakte na zijn afscheid bij Anderlecht - dat zondag definitief naast play-off 2 greep - de overstap naar Burnley. Daar verzekerde hij zich enkele weken geleden al van de promotie naar de Premier League.

Het lijkt er ook op dat Burnley de titel gaat pakken. Daarvoor moeten ze in hun laatste drie matchen nog drie punten verzamelen, of concurrent Sheffield moet punten laten liggen. Kompany heeft alvast één prijs op zijn palmares gezet. Hij is namelijk verkozen tot ‘Manager van het Seizoen’ in de Engelse tweede klasse.

Contrast

Dat hij die prijs gewonnen heeft mag natuurlijk geen verrassing zijn, maar dit maakt het wel extra pijnlijk voor paars-wit en zijn fans, die Kompany zondag massaal bezongen tegen KV Mechelen: "Here’s to you Vincent Kompany. Sporting loves you more than you will know." Het dramatische seizoen van Anderlecht staat in schril contrast staat met dat van Kompany bij Burnley

Poll: Zal Kompany in de toekomst opnieuw T1 worden bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Burnley

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024