‘Charles De Ketelaere zet stap terug en gaat weer bij vorige ploeg spelen’

‘Charles De Ketelaere zet stap terug en gaat weer bij vorige ploeg spelen’
Woensdag 03 mei 2023 - 09:00   I   door Redactie

Charles De Ketelaere heeft nog niet veel plezier kunnen beleven aan zijn overstap naar AC Milan. De Rode Duivel deed de netten nog niet trillen in Italië.

Toch blijven ze in de modestad het vertrouwen in voormalige Bruggeling uitspreken. Dat doet ook bondscoach Tedesco, die hem ondanks zijn minder vorm selecteerde voor de Duivels. Deze zomer zou hij volgens De Gazet van Antwerpen (voor even) een stapje terugzetten.

De nationale voetbalbond is namelijk van plan om zijn sterkste selectie naar het EK voor beloften te sturen. Dat gaat van start op 21 juni in Georgië en Roemenië. Ze willen naar verluidt graag enkele ‘volwaardige’ Duivels die na 1 januari 2000 geboren zijn aan laten treden.

Naast De Ketelaere gaat het ook om Loïs Openda, Zeno Debast, Johan Bakayoko en Roméo Lavia. Ze zouden na de EK-kwalificatieinterlands van de Duivels op 17 (Oostenrijk) en 20 juni (Estland) met een beetje vertraging kunnen aansluiten bij de beloftengroep.

Uitzondering

Er zijn volgens de krant nog drie spelers die in aanmerking komen, maar niet opgeroepen zullen worden. Amadou Onana en Arthur Theate omdat ze basisspelers zijn onder Tedesco. Jérémy Doku zou dan weer uit voorzorg - vanwege zijn blessuregevoeligheid - afhaken.

Poll: Vind jij dit een goed plan van de voetbalbond?

TAGS  I  AC Milan  I  Rode Duivels

maandag 2 oktober 2023

zondag 1 oktober 2023

zaterdag 30 september 2023

vrijdag 29 september 2023