AA Gent draait dankzij hattrickheld tienkoppig Cercle door de gehaktmolen

Zaterdag 13 mei 2023 - 20:05   I   door Redactie

Zaterdagavond kon AA Gent in de Europe play-offs eerste achtervolger Cercle met een overwinning op Jan Breydel op acht punten zetten. De Buffalo’s zouden zo een grote stap richting het Europese ticket zetten.

Cercle-AA Gent 0-4

En winnen deden Hein Vanhaezebrouck en zijn troepen relatief makken. Cercle kwam al na twintig minuten met tien te staan na een dubbele gele kaart van Ravych. Na de eerste helft keek De Vereniging tegen een 0-1 achterstand aan.

De onvermijdelijke Gift Orban zorgde er na de onderbreking met een hattrick voor dat er werd afgefloten met een 0-4 eindstand op het bord. Orban blijft België maar verbazen, de Nigeriaan zit inmiddels aan veertien goals in dertien competitiewedstrijden.

Dankzij deze overwinning telt AA Gent nu acht punten voorsprong op Cercle. Standard kan zaterdagavond over De Vereniging springen en de achterstand op de Buffalo's weer verkleinen tot vijf punten, maar dan moeten ze wel winnen tegen Westerlo

Doelpuntenmakers:

42' Cuypers 0-1; 51', 64', 67', Orban 0-4