'Vernedering in de maak: Blauw-zwart vanaf 2024 Europees in ander land (!)’

'Vernedering in de maak: Blauw-zwart vanaf 2024 Europees in ander land (!)’
Vrijdag 02 juni 2023 - 12:30   I   door Redactie

Alsof Club Brugge nog geen zorgen genoeg heeft, komt daar nu nog eens een dramatische wending in het stadiondossier bij.

Naar aanleiding van de aankondiging van de verkoop van blauw-zwart, ging Het Laatste Nieuws op onderzoek. En kwam te weten dat de kans bestaat dat Jan Breydel in 2024 niet meer aan de Europese normen zal voldoen.

"Een verstrenging van de huidige normen, die regelmatig door UEFA herbekeken worden, zou het Brugse stadion door de mand kunnen doen vallen." En dan moeten de Bruggelingen op zoek naar een ander stadion om Europees te spelen.

"Hoe dan ook, spelen in de Ghelamco Arena van AA Gent is geen optie voor Club Brugge." Dat stadion is gewoonweg te klein voor de grote supportersschare. Het dichtste stadion van enige omvang is volgens de Brugse burgemeester Dirk De fauw dat van Rijsel.

Uitwijken

"Rijsel, zeg. Stel u voor dat Club - naar waar dan ook - moet uitwijken voor zijn Europese wedstrijden", stelt de krant. "Het zou een vernedering zijn. Het idee alleen al - voorzitter Bart Verhaeghe krijgt er koude rillingen van."

Poll: Denk je dat Club in 2024 effectief Europees in een ander stadion zal spelen?

TAGS  I  Club Brugge

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024

woensdag 12 juni 2024

dinsdag 11 juni 2024

maandag 10 juni 2024