Bart De Wever plots in gesprek met Paul Gheysens: “Er wordt gekonkelfoesd”

Bart De Wever plots in gesprek met Paul Gheysens: “Er wordt gekonkelfoesd”
Zaterdag 03 juni 2023 - 11:00   I   door Redactie

Zondag is het allicht de belangrijkste (voetbal)dag in meer dan zestig jaar voor iedereen die Antwerp een warm hart toedraagt. Op het veld van KRC Genk kunnen ze zich eindelijk nog eens tot kampioen kronen.

Intussen wordt er achter de schermen natuurlijk ook werk gemaakt van de infrastructuur. Bij stamnummer 1 wil eigenaar Paul Gheysens al een tijdje de Bosuil moderniseren. Er werd zelfs al even over een volledig nieuw stadion gesproken.

Bij Het Laatste Nieuws liet de burgemeester van Antwerpen - Bart De Wever - zich uit over het stadiondossier. Hij is al met Paul Gheysens en grondeigenaar Tania Mintjens in gesprek gegaan: “Die hele grondkwestie is niet gemakkelijk.”

“Dat heeft historisch heel diepe wortels. We trachten partijen tot akkoorden te brengen door veel te praten. Ook achter de schermen. Ik hoor vaak: ‘Op het stadhuis wordt er heel veel gekonkelfoesd.' Ik ontken dat niet, er wordt op het stadhuis veel gekonkelfoesd.”

Antwerpen

“Maar dat is doodnormaal. Voor de stad zou een vernieuwde Bosuil namelijk ook interessant zijn. Een modern stadion kan veel betekenen voor de uitstraling van een stad”, verklaart de burgemeester. “Onze stad heeft een stadion nodig die bij haar status past.”

Poll: Vind jij het een goede zaak dat De Wever zich over deze kwesite buigt?

TAGS  I  Antwerp

dinsdag 3 oktober 2023

maandag 2 oktober 2023

zondag 1 oktober 2023

zaterdag 30 september 2023