Onwaarschijnlijk: "Supporters Club Brugge kunnen veld van Union bestormen"

Onwaarschijnlijk:
Zondag 04 juni 2023 - 14:00   I   door Redactie

De titelstrijd zorgt ervoor dat niet alleen de spanningen tussen de clubs hoog oplopen, maar ook die tussen de fans.

En dat heeft ook VTM vastgesteld. “De supporters van Club Brugge zien het liever niet gebeuren dat aartsrivaal Antwerp kampioen zou spelen", klinkt het in het middagnieuws. En de man ter plaatse heeft iets onwaarschijnlijks opgevangen.

"Als er straks een scenario is waarbij Antwerp kampioen kan spelen (omdat Club punten pakt op het veld van Union, red.) en de blauw-zwarte fans kunnen nog invloed hebben om dat te verhinderen, dan gaat het gerucht gaat dat dat de harde kern het veld kan bestormen."

En wordt vervolgd: "Dat zou dan kunnen leiden tot een forfaitnederlaag voor Club Brugge (waarbij Union alsnog kampioen kan spelen, red.) Ik zeg wel als. En het is maar een gerucht. En we lopen een beetje vooruit. Maar dat zegt toch wel veel in hoeverre de fans niet willen dat Antwerp kampioen wordt."

Ongezien

Afwachten of er straks effectief zoiets staat te gebeuren, maar het zou alleszins ongezien zijn in de Belgische voetbalgeschiedenis. En ook een onwaarschijnlijke vorm van competitievervalsing. De vete tussen Antwerp en Club Brugge zou er ook alleen maar groter door worden.

Poll: Vrees je dat zo'n scenario erin zit?

TAGS  I  KRC Genk  I  Union  I  Antwerp  I  Club Brugge

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024

zaterdag 20 juli 2024