‘Club-bestuur hakt knoop door over Rik De Mil na laatste match als coach’

‘Club-bestuur hakt knoop door over Rik De Mil na laatste match als coach’
Maandag 05 juni 2023 - 09:00   I   door Redactie

De slotspeeldag van play-off 1 was een absolute nagelbijter. Een kwartier voor affluiten leek Union nog kampioen te worden, maar Rik De Mil en zijn troepen besloten daar anders over.

Dankzij doelpunten van Shion Homma, Noa Lang en Cisse Sandra ging blauw-zwart in het absolute slot van de wedstrijd namelijk nog op en over de Brusselaars. Daardoor kon Antwerp zich in de 94ste minuut tot kampioen kronen.

Club sluit play-off 1 zo af met zes op achttien en rekening houdend met het woelige seizoen is dat toch zeker niet dramatisch. Toch werd er al beslist dat Rik De Mil een stap opzij moet zetten. Ronny Deila zal volgend seizoen het stokje overnemen.

Maar waar ligt de toekomst van De Mil dan? Hij onthulde zondagavond zelf dat het bestuur graag wil dat hij aan boord blijft. “Er is een heel duidelijke vraag van de spelers, het bestuur en de fans om in Brugge te blijven. Dat is een mogelijkheid, maar ik moet mijn opties rustig eens bekijken”, laat hij bij Sporza optekenen.

Assistent

Als De Mil beslist om bij blauw-zwart te blijven, dan zal hij allicht de assistent van Ronny Deila worden. Hij kan naar verluidt weliswaar ook met Carl Hoefkens richting Engeland trekken en het zou ook niet verbazen mocht De Mil voor een avontuur als T1 bij een andere ploeg kiezen. Wordt vervolgd…

Poll: Had Club de match tegen Union opzettelijk moeten verliezen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Union

maandag 2 oktober 2023

zondag 1 oktober 2023

zaterdag 30 september 2023

vrijdag 29 september 2023