Europese media wijzen na waanzinnige JPL-ontknoping naar één sleutelfiguur

Europese media wijzen na waanzinnige JPL-ontknoping naar één sleutelfiguur
Maandag 05 juni 2023 - 12:00   I   door Redactie

In de Belgische competitie heeft de neutrale voetballiefhebber zondag een spektakelstuk voorgeschoteld gekregen om duimen en vingers bij af te likken. Antwerp trok uiteindelijk aan het langste eind.

De Belgische kranten stonden natuurlijk vol met artikels over de waanzinnige titelontknoping, maar ook buiten de landsgrenzen was de énorm spannende slotspeeldag een groot gespreksonderwerp. “Antwerp wordt kampioen na een krankzinnig scenario”, klinkt het bij L’Équipe.

The Sun had het vooral over de matchwinnaar: “Premier League-icoon scoort ongelooflijk last minute doelpunt." In Spanje schrijft AS dan weer het volgende: “Extreme finale in de Belgische competitie. In zes minuten tijd wisselde de titel drie keer van eigenaar. “

Net als enkele andere bronnen wordt er bij AS één sleutelfiguur bij naam genoemd: “Uiteindelijk haalde Van Bommel het.” Het Duitse Kicker wijst ook naar de Antwerp-trainer: “Van Bommel schrijft geschiedenis: Antwerp viert dramatisch kampioenschap.”

Nederland

Iets minder verrassend is dat ze zich ook bij onze noorderburen focussen op de Nederlandse coach. “Van Bommels Antwerp pakt Belgische titel na krankzinnige laatste minuten”, aldus NOS. “Alderweireld zorgde voor een orkaan aan vreugde bij Van Bommel en Antwerp”, klinkt het dan weer bij Voetbal International.

Poll: Wie is volgens jou de beste trainer in de JPL?

TAGS  I  Antwerp  I  KRC Genk  I  Union  I  Club Brugge

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024

woensdag 12 juni 2024

dinsdag 11 juni 2024

maandag 10 juni 2024