'Club Brugge doet gouden zaak: Straffe transfer levert nog extra miljoenen op'

'Club Brugge doet gouden zaak: Straffe transfer levert nog extra miljoenen op'
Dinsdag 06 juni 2023 - 22:00   I   door Redactie

In de wetenschap dat er volgend jaar geen Champions League-inkomsten zijn kan Club Brugge elke eurocent goed gebruiken.

Dan is het zaak van spelers voor zoveel mogelijk geld te verkopen. Of een transfer zo te realiseren dat je ook jaren daarna nog van kan profiteren. En dat is volgens Het Nieuwsblad nu ook het geval met Loïs Openda.

Blauw-zwart liet de goalgetter vorige zomer naar Lens vertrekken voor 10 miljoen euro, maar koppelde daar ook (sportieve) voorwaarden aan waardoor de Franse subtopper nog eens 2 miljoen extra moest betalen. En die bonussen moet Lens nu ook effectief dokken.

Ze waren volgens de krant immers onder meer gelinkt aan het feit dat Lens met Openda niet in degradatieproblemen zou komen. Amai niet, de club eindigde zelfs boven alle verwachtingen tweede in de Ligue 1. In totaal dus al 12 miljoen euro. Maar daar stopt het niet. 

Percentage

Club bedong immers ook een doorverkooppercentage van maar liefst 12,5 procent. Na het nieuws dat Red Bull Leipzig zo'n 30 miljoen veil zou hebben voor hem, zou de transfer nog eens 2,5 miljoen extra opleveren. Misschien zelfs nog meer, want Lens vindt 30 miljoen... te weinig.

Poll: Vind je dat goed geregeld van Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Lens  I  Red Bull Leipzig  I  Rode Duivels

maandag 2 oktober 2023

zondag 1 oktober 2023

zaterdag 30 september 2023

vrijdag 29 september 2023