OFFICIEEL: JPL-clubs bibberen met opnieuw drie dalers aan einde seizoen

OFFICIEEL: JPL-clubs bibberen met opnieuw drie dalers aan einde seizoen
Vrijdag 09 juni 2023 - 08:00   I   door Redactie

Heel wat eersteklassers zaten het afgelopen seizoen met de schrik op het lijf omdat er drie clubs degradeerden. En dit seizoen kan het opnieuw van dat zijn.

Want na een aantal jaar met een aangepaste competitieformule waar onder meer de play-offs met vier gespeeld werden en de reguliere competitie met achttien is het volgend seizoen opnieuw play-offs met zes en een reguliere competitie met zestien.

Eén belangrijke wijziging wel: er kunnen opnieuw drie dalers zijn in de Jupiler Pro League. Niet om 1A verder uit te dunnen, wel om de clubs uit 1B meer kansen te geven. Concreet spelen de laatste vier uit de stand een mini-competitie, de zogeheten Relegation Play-offs.

Hier worden de punten niet gehalveerd. Alleen wie deze barrage wint, is zeker van het behoud. De laatste twee zakken sowieso - en worden vervangen door twee tweedeklassers - en de derde laatste speelt barragewedstrijden tegen de derde uit 1B.

Poll: Vind je dit een goede formule?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem  I  Westerlo

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024