Drama voor speler uit Jupiler Pro League: "Zijn gehemelte is helemaal kapot"

Drama voor speler uit Jupiler Pro League:
Vrijdag 09 juni 2023 - 16:00   I   door Redactie

Topsport is niet gezond, dus ook profvoetbal niet. Al zeker niet omdat er soms bizarre neveneffecten opduiken. Ook in de Jupiler Pro League.

Dat blijkt uit een reportage in Het Laatste Nieuws. De krant onderzocht het gebruik van het tabaksproduct Snus. "Al sinds 1992 illegaal is in de EU, met uitzondering van Zweden vanwaar het goedje afkomstig is. Net als pruimtabak wordt het onder de lip gestoken.

Maar het is blijkbaar niet zonder gevaar. Omdat er tot drie keer méér nicotine wordt opgenomen dan bij het traditionele roken. Naast hartkloppingen, hogere bloeddruk, slaapproblemen, hoofdpijn en misselijkheid tast snus ook de zuurtegraad in je mond aan.

"Langdurig en intensief gebruik kan de hygiëne van je tanden en tandvlees kapotmaken", klinkt het verder nog. En stelt HLN: "Het gehemelte van één speler uit eerste klasse zou alvast naar de vaantjes zijn." Dat is toch even schrikken.

Elke eersteklasser

Vooral ook omdat er in België een opvallende toename van snus onder spelers zou zijn. Zo zou er nog volgens de krant niet één eersteklasser zijn waar er geen snus te vinden is. In België is het strafbaar om snus in te voeren en te verkopen, maar niet om het zelf te gebruiken.

Poll: Vind jij dat het gebruik van snus strafbaar zou moeten zijn?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem  I  Westerlo

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024

zaterdag 20 juli 2024