Noa Lang om déze reden door bondscoach uitgesloten bij Oranje: “Past niet”

Noa Lang om déze reden door bondscoach uitgesloten bij Oranje: “Past niet”
Donderdag 15 juni 2023 - 14:00   I   door Redactie

Oranje werd woensdag in de verlengingen door Kroatië uit de Nations League gestoten. Het werd 2-4 in de halve finale.

Club Brugge-speler Noa Lang mocht van bondscoach Ronald Koeman in de 85ste minuut invallen bij een 1-2 voorsprong voor Kroatië. In de allerlaatste minuut van de toegevoegde tijd wist hij de gelijkmaker te scoren. Dat doelpunt kan je hier bekijken (VIDEO).

Eén van de redenen dat het best opvallend is dat net Lang de verlengingen afdwong, is dat hij tijdens de vorige interlandperiode niet eens geselecteerd werd. Koeman verklaarde woensdag waarom Lang toen uitgesloten werd van het nationale elftal.

“Ik heb hem toen opgebeld en gezegd waarom hij er niet bij zat. Er waren namelijk wat dingetjes waarvan ik vind dat dat niet bij een voetballer past", aldus de bondscoach bij NOS. "Te veel kaarten bijvoorbeeld, en een stukje gedrag op het veld.”

Verbetering

“Daar hebben we ook nu weer over gesproken”, gaat Koeman verder. “En ik moet zeggen: hier bij het Nederlands elftal heeft hij zich perfect gedragen. Noa heeft ook een paar goede trainingsdagen achter de rug. Hij kán voetballen en maakt vanavond ook weer een geweldige goal. Hij heeft zich laten zien!”

Poll: Zal Noa Lang ooit titularis worden bij Oranje?

TAGS  I  Oranje  I  Club Brugge

donderdag 20 juni 2024

woensdag 19 juni 2024

dinsdag 18 juni 2024

maandag 17 juni 2024