Geëmotioneerde Ruben Van Gucht zo met tranen in de ogen: "Mooiste dag"

Geëmotioneerde Ruben Van Gucht zo met tranen in de ogen:
Zondag 20 augustus 2023 - 11:30   I   door Redactie

Ruben Van Gucht is iemand die niet alleen als sportanker op de openbare zender komt, maar die ook gretig gebruik maakt van sociale media.

En daar postte hij zondag een pakkende boodschap op. "Vandaag, één week geleden. Misschien wel de mooiste dag in mijn leven als sportjournalist", aldus Ruben. En daarmee verwees hij naar de wereldtitel van Lotte Kopecky vorige week zondag.

"Ik ben al getuige geweest van prachtige momenten: de Rode Duivels die Brazilië uitschakelden op het WK in 2018, Pieter Timmers die naar zilver zwom in Rio, de vierde van Boonen in Roubaix, Lotte zelf in de Ronde, Remco op het WK TT, noem maar op."

Maar voor Ruben vallen al die mooie sportgebeurtenissen in het niets in vergelijking met wat hij Lotte zag doen. "De wereldtitel van Glasgow komt nu in dat rijtje en staat er minstens naast, zo niet boven."

Dankjewel

En voegt hij er nog aan toe: "Wat mensen thuis niet zagen. Na de zin 'Hallelujah, dankjewel, Lotte Kopecky', keek ik naar Ine Beynen (zijn co-commentator, red.) en zij keek naar mij. Allebei tranen in de ogen. Geëmotioneerd tot en met."

Poll: Snap je de emotie van Ruben?

TAGS  I  VRT  I  Sporza  I  Extra Time  I  V24

zondag 23 juni 2024

zaterdag 22 juni 2024

vrijdag 21 juni 2024

donderdag 20 juni 2024