Na bomaanslag waarschuwing voor nog meer miserie: "Daarmee kan je de meest verschrikkelijke dingen uithalen in stadions"

Na bomaanslag waarschuwing voor nog meer miserie:
Donderdag 13 april 2017 - 11:45   I   door Redactie

De aanval op de spelersbus van Borussia Dortmund heeft de UEFA wakkergeschud. Bestuurslid Michael van Praag van de Europese voetbalbond heeft vijf miljoenen euro extra gekregen om veiligheidsmensen te trainen.

<p>&quot;Zoals in Dortmund is gebleken, dienen zich nieuwe gevaren aan van terroristische aanslagen buiten het stadion en de komst van de welbekende drones&quot;, zegt Van Praag, die Stadions en Veiligheid in zijn portefeuille heeft, in&nbsp;De Telegraaf. &quot;Met die apparaten kan je de meest verschrikkelijke dingen uithalen in stadions. Daar mogen we onze ogen niet voor sluiten bij de UEFA.&quot;p> <p>&quot;In stadions hebben we het als UEFA aardig voor elkaar, maar dit is bij het hotel van de club gebeurd, explosieven in een heg. Daar ligt de verantwoordelijkheid bij de plaatselijke politie en justitie, maar zullen wij als UEFA wel meedenken hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen.&quot;p><div id="ad-mobile-outstream">div>

TAGS  I  

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024