Champions League verandert vanaf volgend seizoen volledig

Champions League verandert vanaf volgend seizoen volledig
Maandag 18 september 2023 - 11:30   I   door Redactie

De Champions League zal vanaf het seizoen 2024-25 een nieuw format hanteren, het zogenaamde Zwitserse systeem. Dit systeem vervangt de traditionele poulefase door een minicompetitie waarbij alle teams in één tabel worden geplaatst.

Elke club zal acht wedstrijden spelen tegen acht verschillende tegenstanders, wat twee meer wedstrijden betekent dan in het huidige format. Deze verandering heeft tot doel meer inkomsten te genereren.

Het aantal deelnemende clubs stijgt van 32 naar 36, maar in plaats van kleinere landen te ondersteunen, lijkt de UEFA vooral tegemoet te komen aan de topclubs die eerder de gesloten Super League wilden oprichten.

Voor de Belgische clubs verandert er niet zo veel, de kampioen van de Jupiler Pro League plaatst zich rechtstreeks voor de Champions League in 2024, tenzij de Belgische competitie buiten de top tien van de UEFA-ranking valt. Op dit moment staat België op de achtste plaats in deze ranking.

Het nieuwe format wordt geïntroduceerd na twee decennia van het traditionele poulefasesysteem, en de UEFA hoopt dat het zal zorgen voor meer competitieve balans.

TAGS  I  Champions League

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024