Wedstrijden in Jupiler Pro League uitgesteld? Staking dreigt plots

Wedstrijden in Jupiler Pro League uitgesteld? Staking dreigt plots
Vrijdag 22 september 2023 - 12:55   I   door Redactie

Op maandag staat de Pro League voor een belangrijke beslissing over het strategische plan dat is voorgelegd door het Professional Refereeing Department (PRD). Een cruciale kwestie is de voorgestelde loonsverhoging voor Belgische scheidsrechters.

Het PRD vraagt de Pro League om jaarlijks 734.400 euro extra bij te dragen om het vierjarige plan uit te voeren. Het plan omvat diverse maatregelen, zoals meer VAR-trainingen, updates van technologie voor buitenspelbeslissingen en een toename van het aantal semiprofessionele scheidsrechters van twaalf naar zestien, zo schrijft Het Nieuwsblad. 

De grootste kostenpost is echter de indexering en verhoging van de vergoedingen voor scheidsrechters. Momenteel ontvangt een scheidsrechter 2.000 euro bruto per gefloten wedstrijd in de Jupiler Pro League, betaald door clubs. Dit zou moeten stijgen naar 2.200 euro bruto.

Ook vergoedingen voor assistent-scheidsrechters worden geïndexeerd en licht verhoogd. De grootste loonsverhoging is voor VAR en assistent-VAR, die momenteel aanzienlijk minder verdienen dan collega's elders in Europa. Als er geen positief nieuws komt, bestaat de dreiging van een staking onder scheidsrechters. Dan zouden er dus ook geen wedstrijden kunnen gespeeld worden in de Jupiler Pro League.

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  KV Mechelen  I  Standard  I  KRC Genk  I  AA Gent

woensdag 12 juni 2024

dinsdag 11 juni 2024

maandag 10 juni 2024

zondag 9 juni 2024

zaterdag 8 juni 2024