Onthuld: De grote flirt van Anderlecht-eigenaar Marc Coucke met Club Brugge

Onthuld: De grote flirt van Anderlecht-eigenaar Marc Coucke met Club Brugge
Zaterdag 23 september 2023 - 11:30   I   door Redactie

Marc Coucke, de eigenaar van Anderlecht en voormalig eigenaar van KV Oostende, blijkt een verleden te hebben bij Club Brugge dat tien jaar besloeg. Zondag is het Anderlecht-Club Brugge.

Coucke werd voor het eerst opgemerkt in de VIP-loges van Club Brugge tijdens een Champions League-wedstrijd in 2003. De flamboyante zakenman maakte deel uit van de blauw-zwarte wereld dankzij zijn uitgebreide vriendenkring en zakencontacten in West-Vlaanderen, waaronder Sam Sabbe en Jan Boone. Hij nam deel aan Europese wedstrijden en werd zelfs lid van de vzw van Club Brugge. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Hoewel Coucke als lid van de vzw van Club Brugge op de achtergrond bleef en weinig invloed uitoefende op de club, genoot hij van de Europese avonden en organiseerde hij feestjes in 'In De Reisduif', een lokaal café. Zijn lidmaatschap bij Club Brugge eindigde toen hij in 2013 eigenaar werd van KV Oostende. Of Coucke een echte Club Brugge-supporter was, blijft een punt van discussie, met enkele bronnen die beweren dat hij enthousiast was, terwijl anderen suggereren dat zijn betrokkenheid meer commercieel dan uit clubliefde was.

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge

vrijdag 24 mei 2024

donderdag 23 mei 2024

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024