Bijzonder triest: Faillissement dreigt voor déze Belgische club

Bijzonder triest: Faillissement dreigt voor déze Belgische club
Woensdag 27 september 2023 - 20:00   I   door Redactie

KV Oostende bevindt zich in een financiële crisis en moet voor de Kamer van Koophandel verschijnen vanwege aanhoudende wanbetalingen en financieel wanbeheer. Hoewel het faillissement op dit moment nog niet is uitgesproken, verkeert de club in een precaire situatie.

Het Amerikaanse eigenaarschap van KV Oostende lijkt niet bereid om meer in de club te investeren, wat heeft geleid tot vertragingen in de betaling van leveranciers, van bakkers tot cateraars. De club overweegt een verkoop, maar het Belgische en Amerikaanse managementkamp lijken elk hun eigen kopers te zoeken, wat wantrouwen veroorzaakt. Dat schrijft Het Nieuwsblad. 

Een opvallende kandidaat is de Rus Mikhail Ponomarev, maar zijn eerdere investeringen in andere clubs eindigden vaak in mislukkingen. De Amerikaanse eigenaren hebben begrepen dat ze weinig zullen verdienen aan KV Oostende en bieden hun aandelen aan voor slechts één symbolische euro.

Coucke

De nieuwe eigenaar zou echter nog steeds met schulden en financiële verplichtingen moeten omgaan, waaronder leningen met hoge rente en een langlopende tribunehuur (800.000 euro per jaar) aan Marc Coucke. De toekomst van KV Oostende blijft onzeker, en het lijkt een stuurloos schip te zijn dat op het punt staat te zinken als er geen oplossing wordt gevonden.

Poll: Draag jij KVO een warm hart toe?

TAGS  I  KV Oostende

donderdag 20 juni 2024

woensdag 19 juni 2024

dinsdag 18 juni 2024

maandag 17 juni 2024