Opvallende onthulling over Marc Coucke en Vincent Kompany bij Anderlecht

Opvallende onthulling over Marc Coucke en Vincent Kompany bij Anderlecht
Zaterdag 30 september 2023 - 16:00   I   door Redactie

Anderlecht verraste in 2019 door Vincent Kompany terug te halen. Aanvankelijk werd hij er speler-trainer, nadien gewoon coach. Michael Verschueren legt in de podcast 'Café Constant' uit hoe dat tot stand kwam.

“Coucke speelde daar een grote rol in", aldus Verschueren. "Marc had contact met Vincent omtrent de samenwerking rondom een vzw. En daar hebben ze eerste verkennende gesprekken gehad. Vince liet toen weten dat er veel aanbiedingen zouden volgen en dat hij met alternatieven bezig was, en dat dit niet meteen aan de orde zou zijn."

Toch kwam er een opening. “We kregen toen signalen dat er toch mogelijkheden waren om met Vincent in gesprek te gaan over een terugkeer. Dan ben ik twee keer naar Manchester gegaan. Dat ging over vanalles, maar het was ook een van de gesprekken die ik nooit zal vergeten. Die man heeft daar drie uur voetballes gegeven, waarvan ik zei: ‘wauw’", aldus Verschueren.

"Het was Coucke die aan Kompany vroeg of het mogelijk was om terug te keren naar Anderlecht. Marc was bereid om een investering te doen", stelt Verschueren. Uiteindelijk werd het speler/trainer-verhaal geen groot succes. Daarop zocht Anderlecht een nieuwe hoofdcoach, want het lukte niet met Simon Davies.

Vercauteren

"Toen de resultaten tegenvielen had Marc aangegeven dat we het op de klassieke manier moesten doen. Ook tegen Vincent. Ik kreeg toen een week de tijd om een nieuwe coach te zoeken. Dat is toen gelukt met Vercauteren", aldus Verschueren.

Poll: Had Kompany langer bij Anderlecht moeten blijven?

TAGS  I  Anderlecht  I  Marc Coucke  I  Michael Verschueren  I  Vincent Kompany

maandag 24 juni 2024

zondag 23 juni 2024

zaterdag 22 juni 2024

vrijdag 21 juni 2024

donderdag 20 juni 2024