Antwerp schrikt: Zware financiële klap voor Paul Gheysens

Antwerp schrikt: Zware financiële klap voor Paul Gheysens
Dinsdag 03 oktober 2023 - 11:45   I   door Redactie

Ghelamco, het bouwbedrijf van Antwerp-eigenaar Paul Gheysens, heeft een moeilijke eerste jaarhelft doorgemaakt, zoals blijkt uit de jaarrekening. Ze leden een gecumuleerd verlies van 1,3 miljard euro en hadden een nettoverlies van 45 miljoen euro.

Dit verlies wordt deels toegeschreven aan de tegenvallende economische omstandigheden, maar ook aan specifieke factoren, waaronder juridische kwesties en waardevermindering van hun Poolse vastgoedinvesteringen.

Een belangrijke factor in de verliezen was de rechtszaak over het Eurostadion in Brussel, waar Ghelamco plannen had voor een modern voetbalstadion voor 60.000 toeschouwers, bedoeld voor de Rode Duivels en RSC Anderlecht. Ondanks juridische strijd en een schadeclaim van 23,6 miljoen euro, slaagde Ghelamco er niet in om dit project te realiseren.

Desondanks blijft Paul Gheysens optimistisch over de toekomst, met verwachte inkomsten van ongeveer 6 miljard euro uit vastgoedprojecten, waaronder de verkoop van gronden, een wolkenkrabber en een luxehotel in Warschau. Hij benadrukt echter dat het herstel onzeker is en dat het nog enige tijd kan duren voordat de situatie verbetert.

Poll: Denk jij dat Gheysens Antwerp nog lang (financieel) zal ondersteunen?

TAGS  I  Antwerp  I  Paul Gheysens

zaterdag 2 december 2023

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023

woensdag 29 november 2023