VTM ligt zwaar onder vuur na wedstrijd van Rode Duivels tegen Zweden

VTM ligt zwaar onder vuur na wedstrijd van Rode Duivels tegen Zweden
Woensdag 18 oktober 2023 - 07:00   I   door Redactie

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle heeft scherpe kritiek geuit op zowel de VRT als VTM vanwege hun verslaggeving over de terreuraanslag in Brussel. Dalle benadrukte dat in tijden van crisis nieuwsmedia bakens van kwaliteit en degelijk geverifieerde informatie moeten zijn, en hij vond dat de verslaggeving niet aan deze standaarden voldeed.

De kritiek richtte zich op de vertraging van de openbare omroep VRT om nieuws over de aanslag te brengen, technische storingen tijdens hun uitzending, en onjuiste informatie. VTM, die de Rode Duivels-wedstrijd uitzond, reageerde sneller maar deelde onbevestigde berichten, waaronder foutieve informatie over het aantal daders en hun vermeende vermomming als voetbalsupporters.

Beide omroepen hebben hun aanpak erkend en beloofd lessen te trekken uit deze incidenten. De kritiek van minister Dalle wordt als opmerkelijk beschouwd, maar niet buiten de grenzen, volgens de Vlaamse Vereniging van Journalisten. Ze benadrukken dat de publieke omroepen verantwoording moeten afleggen over het gebruik van publieke middelen.

TAGS  I  Rode Duivels  I  Zweden  I  VTM

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024