Real Madrid verstevigt leidersplaats na autoritaire zege

Zondag 06 november 2016 - 13:48   I

In de Primera Division heeft Real Madrid geen fout begaan tegen staartploeg Leganes. Real won verdiend en verstevigt zo zijn leidersplaats. Stadsrivalen Atlético Madrid moeten nu al zes punten achtervolgen.

Op een echte doelkans was het een tijdje wachten. Real Madrid domineerde, maar wachtte de kans op een goede aanval af. Vlak voor rust was het dan toch raak. Isco speelde de bal heerlijk in op Gareth Bale, die de doelman met een gelukje omspeelde en de 1-0 kon binnen tikken. Slechts luttele minuten later verdubbelde opnieuw Bale de score. In het strafschopgebied viel de bal opeens voor de voeten van de Welshman, die makkelijk kon scoren.

Na rust was Bale nog steeds de meest bedrijvige speler. Op zijn kopbal moest Leganes-doelman Serantes nog knap redden. Real bleef maar drukken en het was wachten op de doodsteek voor Leganes. Die kwam er met het doelpunt van Morata. De Spanjaard speelde zich knap vrij en joeg de bal staalhard in de linkerbovenhoek. De doodsteek was een feit, 3-0 werd dan ook de eindstand.

Real Madrid - Leganes 3-0

38' Bale 1-0, 45+1' Bale 2-0, 76' Morata 3-0