Ref Lardot maakt het met opvallende verklaring nog pijnlijker voor Anderlecht

Ref Lardot maakt het met opvallende verklaring nog pijnlijker voor Anderlecht
Maandag 23 oktober 2023 - 22:00   I   door Redactie

Na de topwedstrijd tussen Standard en Anderlecht blijft de discussie smeulen, want scheidsrechter Jonathan Lardot heeft toegegeven dat hij Anderlecht een strafschop had moeten toekennen. Het betreffende incident deed zich voor in de slotfase, toen Zinho Vanheusden Kasper Dolberg neerhaalde in het strafschopgebied.

Lardot legde uit bij DAZN: "Tijdens dat moment had ik mijn aandacht op de rechterkant van het veld gericht en negeerde ik de spelers in de zestien, omdat ik gefocust was op de lopende actie. Pas toen de bal richting het doel werd gespeeld, zag ik Dolberg op de grond liggen."

Hij voegde eraan toe: "Het beoordelen van deze situatie is complex. Dolberg lijkt te proberen los te komen van zijn tegenstander, eerder dan op een overtreding uit te zijn. Ook zag ik de houding van Vanheusden, die de bal en de fase negeerde en zich enkel op de aanvaller concentreerde, zelfs met beide handen."

"Als ik de beelden had kunnen raadplegen, zou ik een penalty hebben gefloten en Vanheusden geel hebben gegeven voor onsportief gedrag", concludeerde Lardot. De controverse blijft zo voortduren na deze opmerkelijke onthulling.

Poll: Mooi dat Lardot dit toegeeft?

TAGS  I  Anderlecht  I  Jonathan Lardot

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024