Ambitieus Racing Genk slaat hard toe op transfermarkt

Ambitieus Racing Genk slaat hard toe op transfermarkt
Vrijdag 27 oktober 2023 - 12:25   I   door Redactie

KRC Genk heeft een opmerkelijke transfer afgerond. De club versterkte zich met de 17-jarige Japanse jeugdinternational, Yumeki Yoshinaga. Deze linksback, die als toptalent in Japan wordt beschouwd, maakt de overstap van Kamimura Gakuen High School naar Jong Genk, waar hij vanaf februari zal aansluiten.

Yoshinaga, die een cruciale rol speelde in de overwinning van de Japanse U17 op de Asian Cup met drie assists in vijf wedstrijden, stond op de radar van meerdere Europese topclubs, waaronder de Red Bull-clubs en Schalke 04. Echter, mede door de positieve ervaringen van andere Japanse spelers bij Genk, zoals Junya Ito, koos de jonge verdediger voor een verbintenis van 4,5 jaar bij de Limburgse club.

Yoshinaga uitte zijn enthousiasme over de overstap: "Genk staat internationaal bekend om het opleiden van jong talent. Ik zie dit als de perfecte stap in mijn carrière." Ook vanuit de club is er veel vertrouwen: “Hij heeft een sterke fysieke aanwezigheid en technische vaardigheid”, aldus Stijn Haeldermans, technisch coördinator van Jong Genk.

Poll: Ben jij tevreden over het sportief beleid van Genk?

TAGS  I  KRC Genk  I  Yumeki Yoshinaga

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024