Gigantische stunt in de maak voor Belgische competitie in nieuwe Champions League

Gigantische stunt in de maak voor Belgische competitie in nieuwe Champions League
Zaterdag 28 oktober 2023 - 12:00   I   door Redactie

De UEFA Champions League ondergaat volgend seizoen een transformatie met vier extra teams die aan het toernooi worden toegevoegd. Terwijl grootmachten zoals Manchester City, Bayern München, Real Madrid en Barcelona zich al bijna zeker hebben gekwalificeerd voor de knock-outfase, zijn er nieuwe criteria vastgesteld voor de toelating van teams.

De nieuwe coëfficiëntentabel van UEFA, die na elke Europese wedstrijd verandert, speelt een cruciale rol. Deze tabel beoordeelt de prestaties van elk land in Europese toernooien gedurende de laatste vijf seizoenen, waarbij punten worden toegekend voor gelijke spelen en overwinningen. Afhankelijk van hoe ver een team gaat, zijn er ook bonuspunten.

Van de vier extra plaatsen zullen er twee gaan naar de best presterende competities van dit seizoen. Momenteel gaan België en Turkije aan de leiding. Het zou dus een enorme boost kunnen zijn voor ons land. De derde plek gaat naar de club die derde wordt in de competitie die als vijfde is gerangschikt in de UEFA-coëfficiënt. Nederland, Frankrijk en Portugal zijn hier de grootste kanshebbers.

Ten slotte wordt de laatste plek gereserveerd voor kampioenen van buiten de top 10 Europese divisies. Waar voorheen vier teams op deze manier kwalificeerden, zullen dat er volgend seizoen vijf zijn.

Poll: Ben jij verbaasd door het feit dat onze clubs zo goed presteren in Europa?

TAGS  I  Champions League

donderdag 20 juni 2024

woensdag 19 juni 2024

dinsdag 18 juni 2024

maandag 17 juni 2024