Lionel Messi wint voor achtste keer de Ballon d'Or, knappe eindstand voor De Bruyne

Lionel Messi wint voor achtste keer de Ballon d'Or, knappe eindstand voor De Bruyne
Maandag 30 oktober 2023 - 22:31   I   door Redactie

Lionel Messi blijft nieuwe hoofdstukken schrijven in de annalen van het wereldvoetbal. De Argentijnse superster heeft zojuist zijn achtste Ballon d'Or in ontvangst genomen, een prestatie die zijn legendarische carrière alleen maar verder versterkt. Erling Haaland werd tweede. Kevin De Bruyne eindigde knap in de top vier.

Sinds zijn verrassende overstap naar Inter Miami heeft Messi het Amerikaanse voetbal op zijn kop gezet met zijn kenmerkende dribbels, visionaire passes en ongelooflijke doelpunten. Maar het is niet alleen zijn clubprestatie die hem deze prestigieuze prijs heeft opgeleverd. Vorig jaar leidde Messi het Argentijnse nationale team naar een historische Wereldbekerwinst, een prestatie die lang ontbrak op zijn anders indrukwekkende palmares. Die triomf in het WK was voor velen de ultieme bevestiging van zijn status als een van de grootste voetballers aller tijden.

Met acht Ballon d'Or-titels heeft Messi nu een voorsprong op zijn eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo en anderen in de race naar wie de GOAT (Greatest Of All Time) is in het voetbal. Hoewel er altijd discussies zullen zijn over wie de beste voetballer aller tijden is, maakt Messi's ongeëvenaarde succes hem tot een onbetwiste kandidaat voor die titel.

Terwijl hij zijn carrière voortzet in de Major League Soccer, is één ding zeker: de magie van Messi is nog lang niet uitgewerkt.

Poll: Terechte winnaar?

TAGS  I  Lionel Messi

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024

woensdag 21 februari 2024