Nieuwe details bekend over vertrek van Defour bij KV Mechelen: "Daar heeft het mee te maken"

Nieuwe details bekend over vertrek van Defour bij KV Mechelen:
Vrijdag 03 november 2023 - 10:00   I   door Redactie

Steven Defour en KV Mechelen hebben in onderling overleg besloten om de samenwerking te beëindigen. Deze beslissing kwam na een periode van reflectie, waarin Defour zelf aangaf dat een andere richting wellicht het beste was voor de club.

Deze ommekeer volgt ondanks eerdere uitlatingen van Defour waarin hij zijn vertrouwen in zijn positie bevestigde, en de steun die hij leek te genieten van het bestuur van KVM. "Defour zelf zou in het gesprek aangegeven hebben er nog wel zin in te hebben - tegelijk gaf hij aan dat het het beste is voor de club dat er een andere koers wordt gevaren", aldus Het Laatste Nieuws. "Toch een ommezwaai van wat hij dinsdagavond in Knokke zei. De adrenaline na de wedstrijd zal daar wel iets mee te maken hebben."

De recente sportieve tegenslagen, waaronder een teleurstellende reeks in de competitie en een bekeruitschakeling, hebben de druk op Defour en de club verhoogd. Uiteindelijk hebben de gesprekken op donderdag dan geleid tot de conclusie dat een afscheid onvermijdelijk was.

Vanderbiest ad-interim

Hoewel de club eerder vertrouwen in Defour uitsprak, werd er toch een punt gezet achter zijn rol als hoofdcoach. De club heeft via officiële kanalen haar dankbaarheid uitgesproken voor de inzet en professionaliteit van Defour, en benadrukte dat alle gesprekken respectvol en in goede harmonie zijn verlopen. Voorlopig neemt Fred Vanderbiest de taken over, terwijl KVM op zoek gaat naar een nieuwe trainer.

Poll: Begrijp jij de beslissing van Defour?

TAGS  I  KV Mechelen  I  Steven Defour

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024