Scheidsrechter dient klacht in na Antwerp-KRC Genk: “Walgelijk!”

Scheidsrechter dient klacht in na Antwerp-KRC Genk: “Walgelijk!”
Maandag 13 november 2023 - 15:00   I   door Redactie

Landskampioen Antwerp heeft de goede flow te pakken. Dit weekend pakten ze uit met zesklepper tegen Standard een een week eerder namen ze ook de scalp van KRC Genk (3-2).

Er is al heel wat inkt gevloeid over die wedstrijd, maar toch is het laatste er nog niet over gezegd. Bij Het Laatste Nieuws weten ze dat de Voetbalbond een klacht heeft ontvangen die werd ingediend door een anonieme scheidsrechter.

De aribter woonde de match bij in een vak met Antwerpfans en kreeg daar dingen te horen die hij niet verwachtte: “In de wedstrijd van vorig weekend zouden Paintsil, El Khannouss en Cuesta op walgelijke wijze zijn bejegend door een of meerdere thuissupporter.”

“Zo zou Paintsil herhaaldelijk oerwoudgeluiden te verduren gekregen hebben, terwijl zowel El Khannouss als Carlos Cuesta racistische verwensingen naar het hoofd geslingerd kregen”, verklaart de Vlaamse krant.

Onderzoek

“Het Bondsparket van de KBVB onderzoekt de zaak. Ook de Pro League is intussen op de hoogte gebracht. ‘Dit is betreurenswaardig’, reageert Racing Genk tegenover onze redactie”, sluit de krant af. “Geen enkele actie of gebeurtenis verantwoordt zo'n uitlatingen!”

Poll: Moeten 'fans' die zich racistisch uitlaten een stadionverbod krijgen?

TAGS  I  Antwerp  I  KRC Genk

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024