Paul Gheysens vreest voor ware nachtmerrie bij Antwerp

Paul Gheysens vreest voor ware nachtmerrie bij Antwerp
Vrijdag 17 november 2023 - 07:00   I   door Redactie

Marc Overmars, de voormalige directeur voetbalzaken van Ajax, staat mogelijk voor een onzekere toekomst bij Royal Antwerp FC. Dit volgt op de bekendmaking van zijn éénjarige schorsing in Nederland wegens grensoverschrijdend gedrag. Deskundigen waarschuwen nu dat deze schorsing ook gevolgen kan hebben voor zijn werkzaamheden in België.

Hoewel het aanvankelijk leek dat Overmars zich geen zorgen hoefde te maken over zijn positie bij Antwerp ondanks de schorsing, blijkt nu dat de situatie mogelijk complexer ligt. Volgens Marjan Olfers, hoogleraar sport en recht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, is de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) verplicht om dergelijke sancties te melden bij de FIFA. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Deze actie kan leiden tot verdere maatregelen door de FIFA, waardoor de schorsing van Overmars wereldwijde implicaties zou kunnen krijgen.

Het FIFA-reglement stelt duidelijk dat nationale voetbalbonden verplicht zijn om de wereldvoetbalbond te informeren over sancties in het geval van ernstige overtredingen, waaronder seksueel misbruik en seksuele intimidatie. De gevolgen van dergelijke meldingen kunnen verstrekkend zijn en de mogelijkheid openen dat de FIFA aanvullende acties onderneemt die die de werkzaamheden van Overmars in andere landen, zoals België, kunnen beïnvloeden. Dat zou een ware nachtmerrie zijn voor voorzitter Paul Gheysens, die heel erg stoelt op Overmars voor het sportieve beleid.

Poll: Zou een schorsing van Overmars een grote impact op Antwerp hebben denk je?

TAGS  I  Ajax  I  Marc Overmars  I  Paul Gheysens

donderdag 30 mei 2024

woensdag 29 mei 2024

dinsdag 28 mei 2024

maandag 27 mei 2024

zondag 26 mei 2024