Schokgolf door Club Brugge na plots ontslag

Schokgolf door Club Brugge na plots ontslag
Dinsdag 28 november 2023 - 17:37   I   door Redactie

Vincent Mannaert, de CEO van Club Brugge sinds maart 2011, heeft aangekondigd dat hij aan het einde van dit seizoen zijn functie zal neerleggen. Onder zijn leiding, samen met voorzitter Bart Verhaeghe, transformeerde Club Brugge tot een marktleider in het Belgische voetbal, zowel op sportief als economisch vlak.

Tijdens de periode van Mannaert als CEO behaalde Club Brugge vijf landskampioenschappen, vier keer de positie van vice-landskampioen, won het één keer de Beker van België en vier Supercups. Ook bereikte de club zes keer de groepsfase van de Champions League en speelde het voor het eerst in de geschiedenis in de 1/8e finale van dit toernooi.

Mannaert zegt over zijn tijd bij Club Brugge: "De voorbije 12 jaar waren de meest intensieve jaren uit mijn leven. Ik ben trots dat ik deze prachtige Club samen met Bart mocht leiden." Voorzitter Verhaeghe spreekt zijn dank uit: "We hebben Club Brugge teruggebracht naar de plaats die het verdient. Ik ben blij dat Vincent als aandeelhouder betrokken blijft."

De zoektocht naar een geschikte opvolger is gestart, waarbij Verhaeghe benadrukt dat de organisatie sterk genoeg is om zonder individuen te kunnen blijven groeien.

Poll: Begrijp je dit vertrek?

TAGS  I  Club Brugge  I  Vincent Mannaert

donderdag 22 februari 2024

woensdag 21 februari 2024

dinsdag 20 februari 2024

maandag 19 februari 2024