‘Aboubakary Koita kan STVV nu al verlaten voor Belgische topclub’

‘Aboubakary Koita kan STVV nu al verlaten voor Belgische topclub’
Donderdag 07 december 2023 - 07:00   I   door Redactie

Aboubakary Koita is bij STVV de pannen van het dak aan het spelen. De flankaanvaller zit dit seizoen al aan elf doelpunten en één assist.

Ook bij TVL Sportcafé zijn ze enorm onder de indruk van de prestaties van de winger. Vooral Stef Wijnants kan zijn lof niet onder stoelen of banken steken. De journalist denkt dat een wintertransfer nagenoeg onvermijdelijk is: “Ze gaan hem niet lang kunnen houden.”

“Als je zoveel scoort, dan komen ploegen aankloppen. Het is een goede zaak voor STVV als ze hem halen, want dan komt er geld in het laatje. En dan kan je opnieuw investeren en de jonge talenten misschien langer aan boord houden. Hij is ook veel beter geworden in het samenspel”, is hij bijzonder lyrisch.

Maar naar welke ploeg zou Koita dan trekken? In België lijken voor KRC Genk en Antwerp kandidaat om hem binnen te rijven. Koita zijn waarder wordt momenteel trouwens rond 2,3 miljoen euro geschat en zijn contract loopt nog tot medio 2025. Willen ze bij STVV nog iets aan hem verdienen, dan moeten ze hem deze winter of komende zomer dus laten gaan. Wordt vervolgd…

Poll: Zou jij Koita graag bij je favoriete JPL-club zien spelen?

TAGS  I  STVV  I  Antwerp  I  KRC Genk

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024