Analist Eddy Snelders opgepakt voor zedenfeiten

Analist Eddy Snelders opgepakt voor zedenfeiten
Woensdag 06 december 2023 - 19:00   I   door Redactie

Voormalig voetballer en Radio 1-co-commentator Eddy Snelders (64) is gearresteerd wegens exhibitionisme. Het Antwerpse parket bevestigde zijn arrestatie na een klacht van een buurvrouw over veertig vermeende incidenten.

Snelders, die bekend is van zijn rol in de Belgische voetbalwereld, werd onder voorwaarden vrijgelaten, waaronder een verbod om zijn bedrijfskantoor in Brasschaat te betreden.

De incidenten vonden plaats in het bouwbedrijf van Snelders. Volgens de buurvrouw, die de eerste keer Snelders betrapte terwijl hij zichzelf bevredigde, bleef hij zich meermaals ontkleden met zicht op haar woning. Zij diende een klacht in bij de politie, mede omdat haar minderjarige dochter getuige was van Snelders' gedrag.

Snelders heeft de feiten van exhibitionisme toegegeven en ondergaat professionele en psychologische begeleiding. Zijn advocaat, Sanne De Clerck, benadrukt dat Snelders volledige medewerking verleent aan het onderzoek, de aantijgingen van aanranding ontkent, en ontkent minderjarigen te hebben geviseerd. Deze zaak heeft Snelders' aanwezigheid als voetbalcommentator bij VRT Radio 1 beïnvloed, waar hij niet meer te horen is sinds het incident.

TAGS  I  Eddy Snelders

zondag 14 juli 2024

zaterdag 13 juli 2024

vrijdag 12 juli 2024

donderdag 11 juli 2024