'Ongeziene degradatie voor De Bruyne en Doku'

'Ongeziene degradatie voor De Bruyne en Doku'
Vrijdag 08 december 2023 - 11:00   I   door Redactie

De Premier League nadert een cruciaal moment in haar onderzoek naar de vermeende financiële overtredingen van Manchester City. Volgens voetbalfinancieel expert Kieran Maguire kan de uitkomst 'nucleair' zijn.

Dit lange en complexe proces, dat nu in een vergevorderd stadium is, staat in schril contrast met eenvoudigere gevallen zoals de snelle afhandeling van de 10-puntenaftrek van Everton.

Manchester City, momenteel toonaangevend in de Engelse competitie, zou bij een schuldigverklaring hun recente successen in gevaar kunnen zien komen. Een dergelijke uitspraak zou mogelijk zelfs kunnen leiden tot degradatie, een scenario dat ongekend zou zijn voor een club van dit kaliber.

Kieran Maguire sprak met Football Insider over de impact van deze zaak op manager Pep Guardiola: "Ik denk niet dat de aanklachten noodzakelijkerwijs zijn mening zullen beïnvloeden. Als coach is hij vrijwel ongeëvenaard in het voetbal. Hij heeft het geld niet nodig, voor hem gaat het om persoonlijke uitdagingen." Maguire suggereert dat zelfs een degradatie naar League One voor Guardiola een nieuwe uitdaging kan vormen.

Uittocht

Mocht City naar de League One (de Engelse derde klasse, red.) degraderen, zal dat zeker wel een uittocht van spelers betekenen. Ook Jérémy Doku en Kevin De Bruyne zullen dan niet blijven.

Poll: Denk jij dat City zal moeten degraderen?

TAGS  I  Manchester City  I  Kevin De Bruyne  I  Jérémy Doku

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024