Defour doet pijnlijke onthulling over ontslag bij KV Mechelen: "Zo is het niet gegaan"

Defour doet pijnlijke onthulling over ontslag bij KV Mechelen:
Zaterdag 09 december 2023 - 09:00   I   door Redactie

Steven Defour werd eerder dit seizoen ontslagen als coach van zijn grote liefde KV Mechelen. Dat ontslag kwam ondanks de slechte resultaten toch onverwacht voor de oud-international.

“Op de dag van mijn ontslag heb ik de training nog geleid en een goed gesprek gevoerd met Rob (aanvoerder Schoofs, red.). Hij zei daarin dat de spelersgroep met mij door wilde. Niets deed vermoeden dat ik enkele uren later zou buitenvliegen", legt Defour uit in Het Nieuwsblad.

Defour geeft meer uitleg over zijn ontmoeting met voorzitter Philippe van Esch. "Op een bepaald moment vroeg hij: Mócht dit slecht aflopen, wil je dan in een andere rol bij de club betrokken blijven, ja dan neen? Plots hing er een raar sfeertje. Hij overviel mij met die vraag", aldus de ex-Rode Duivel.

"Vervolgens ging hij met Frank (CEO Lagast, red.) en Tim (sportief directeur Matthys, red.) overleggen. Twintig minuten later moest ik weer naar boven om te horen dat de samenwerking gestopt was", klinkt het.

Geen onderling overleg

Van een beslissing in onderling overleg, zoals werd gecommuniceerd, was dus geen sprake. “Neen. Dat was bedoeld om in een soort van ‘eensgezindheid’ de boodschap naar buiten te brengen. Op dat moment had ik weinig goesting om daartegen in te gaan.”

 

Poll: Vond jij het ontslag van Defour terecht?

TAGS  I  Steven Defour  I  KV Mechelen

zondag 14 juli 2024

zaterdag 13 juli 2024

vrijdag 12 juli 2024

donderdag 11 juli 2024