'Waarom KV Mechelen-Club Brugge niet en Anderlecht-Genk wél herspeeld wordt'

'Waarom KV Mechelen-Club Brugge niet en Anderlecht-Genk wél herspeeld wordt'
Maandag 25 december 2023 - 09:00   I   door Redactie

De discussie rond de mogelijke herspeling van de Anderlecht-Genk wedstrijd neemt toe, vooral vanwege een reglementaire fout gemaakt door videoref Jan Boterberg.

Hij ontnam Racing Genk de kans om een penalty te hernemen, hoewel zowel Yira Sor van Genk als Yari Verschaeren van Anderlecht te vroeg het strafschopgebied betraden.

Volgens de voetbalregels moet in zo'n geval de penalty opnieuw genomen worden, iets wat scheidsrechter Nathan Verboomen wilde doen, maar werd overruled door VAR Boterberg.

Dit incident onderscheidt zich van de situatie twee weken eerder bij KV Mechelen tegen Club Brugge, zo weet Het Laatste Nieuws.

Daar werd een potentiële buitenspelfout door de VAR over het hoofd gezien, wat werd afgedaan als een menselijke interpretatiefout.

In tegenstelling tot dat geval, waar subjectiviteit en interpretatie speelden, gaat het bij Anderlecht-Genk om een duidelijke overtreding van het reglement.

Het Referee Department heeft de fout in de Anderlecht-Genk wedstrijd erkend, wat de waarschijnlijkheid van een herspeling verhoogt.

Dit in tegenstelling tot de situatie bij KV Mechelen-Club Brugge, waar geen directe regeloverschrijding werd erkend.

De communicatie tussen de VAR en de scheidsrechter speelt een cruciale rol in de uiteindelijke beslissing, maar de nadruk op een reglementaire fout geeft Genk een sterkere basis voor een verzoek tot herspeling.

Poll: Denk jij dat het zover komt?

TAGS  I  Club Brugge  I  KV Mechelen  I  Anderlecht  I  KRC Genk

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024