Enorme verrassing: 'Dirk Kuyt wordt de nieuwe coach van déze Belgische club'

Enorme verrassing: 'Dirk Kuyt wordt de nieuwe coach van déze Belgische club'
Donderdag 28 december 2023 - 07:45   I   door Redactie

Dirk Kuyt, voormalig spits van clubs als Feyenoord, Liverpool en het Nederlands elftal, staat op het punt om hoofdcoach te worden van Beerschot. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Dit volgt na het vertrek van Andreas Wieland naar LASK Linz.

Beerschot, momenteel medeleider in de Challenger Pro League, zocht actief naar een vervanger. Ondanks eerdere gesprekken met Thomas Vermaelen en Mo Messoudi, en de back-up optie van beloftetrainer Frédéric Frans, lijkt Kuyt nu de voorkeurskandidaat.

Kuyt, met een indrukwekkende spelerscarrière, inclusief 104 interlands voor Nederland, heeft beperkte ervaring als hoofdcoach. Zijn enige eerdere ervaring als coach was bij ADO Den Haag in de Nederlandse tweede klasse, waar zijn termijn slechts 176 dagen duurde. Na zijn ontslag daar, was Kuyt op zoek naar nieuwe uitdagingen.

De spelersloopbaan van Kuyt, die bijna 800 professionele wedstrijden besloeg, omvatte hoogtepunten zoals het spelen in drie WK's en het scoren in de Champions League-finale van 2007 voor Liverpool. Hij won nationale bekers in Nederland, Engeland, en Turkije, en werd kampioen met Fenerbahçe en Feyenoord.

Na zijn actieve spelerscarrière keerde Kuyt terug naar Quick Boys, de amateurclub waar hij begon, en was ook coach bij Feyenoord U19.

Poll: Vind jij dit een goeie keuze?

TAGS  I  Beerschot  I  Dirk Kuyt

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024