Na financiële problemen: Paul Gheysens komt met belangrijke mededeling bij Antwerp

Na financiële problemen: Paul Gheysens komt met belangrijke mededeling bij Antwerp
Vrijdag 12 januari 2024 - 14:30   I   door Redactie

Paul Gheysens heeft voor het eerst gereageerd op de financiële problemen bij Antwerp FC. De voorzitter deed dat bij De Tijd.

Gheysens heeft de langverwachte kapitaalsverhoging doorgevoerd, zo laat hij weten. “Eind vorig jaar heb ik het kapitaal verhoogd. Ik ben zover gegaan als ik mocht”, aldus de preses van Antwerp in De Tijd.

Antwerp staat onder nauwlettend toezicht van de UEFA vanwege eerdere overtredingen van de Financial Fair Play (FFP) regels.

Na het ontvangen van een boete voor het niet naleven van deze regels, kan voorzitter Paul Gheysens niet langer onbeperkt investeren in de club. Ondanks financiële beperkingen, heeft Gheysens naar eigen zeggen alles gedaan binnen zijn mogelijkheden.

Oorspronkelijk was het plan om 47,5 miljoen euro te investeren om toekomstige verliezen te dekken, maar dit bedrag is door Champions League-inkomsten en lucratieve transfers, zoals die van Gaston Avila, verminderd.

Het exacte bedrag van de kapitaalsverhoging blijft onbekend, maar Gheysens hoopt dat dit de zorgen van werknemers met achterstallige betalingen verlicht.

Poll: Denk jij dat de problemen nu van de baan zijn bij Antwerp?

TAGS  I  Antwerp  I  Paul Gheysens

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024