‘Belangrijk nieuws over herspelen van matchen Club Brugge en Anderlecht’

‘Belangrijk nieuws over herspelen van matchen Club Brugge en Anderlecht’
Donderdag 18 januari 2024 - 08:30   I   door Redactie

Het nieuws rond het mogelijk herspelen van de matchen KV Mechelen-Club Brugge (10 december 2023) en Anderlecht-KRC Genk (23 december 2023) beheerst al weken het Belgische voetbalnieuws.

En het lijkt er niet op dat dat snel zal veranderen. Het Laatste Nieuws meldt namelijk dat blauw-zwart de match tegen KVM nog steeds wil laten herspelen. Ze leggen zich dus niet neer bij het verdict van het Refereeing Department en beslissen om procedures op te starten bij de Disciplinaire Raad en het BAS.

Die beslissing namen ze door de verjaringstermijn van zeven dagen. Zaterdag komen de dossiers van zowel Club als KRC Genk - dat de match tegen Anderlecht ook nog wil laten herspelen - voor in Tubize. Mogelijk volgen de Limburgers het voorbeeld van blauw-zwart en trekken ze ook nog naar het BAS. Wordt vervolgd…

Om je geheugen even op te frissen: Club speelde gelijk Achter de Kazerne nadat een doelpunt van Thiago onterecht afgekeurd werd voor buitenspel. De VAR zag KV Mechelen-verdediger Sandy Walsh onbegrijpelijk niet staan.

KRC Genk zag de goal van Yira Sor - die scoorde in de rebound nadat Heynen zijn penalty had gemist - dan weer afgekeurd worden omdat hij te vroeg in het strafschopgebied liep. Maar op de herhaling was te zien dat ook Yari Verschaeren al te vroeg in de zestien liep. Anderlecht won met 2-1.

Poll: Zal er minstens één van de twee matchen herspeeld worden?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  KV Mechelen

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024