Geel versterkt zich met supporter Raf Hannes (33): "Op korte termijn naar tweede nationale promoveren"

Geel versterkt zich met supporter Raf Hannes (33):
Vrijdag 19 januari 2024 - 14:00   I   door Redactie

Project 24 - Verbroedering Geel (3de nationale) wil hogerop en zet die ambities kracht bij. Voor volgend seizoen haalde de club middenvelder Raf Hannes (33) bij Lille United (2de nationale). Ook verdediger Stijn Quintiens (29) tekende bij.

Voorzitter Fabian Morren en sportief verantwoordelijke Jens Cuypers kondigden woensdag de transfer van Raf Hannes aan. De Gelenaar, die op een boogscheut van De Leunen woont, komt over van Lille United dat een reeks hoger, in tweede nationale, speelt. Hannes is al van kindsbeen af supporter van Verbroedering Geel en hoopt de club volgend seizoen aan successen te helpen. We stellen de nieuwe aanwinst aan u voor.

Wat is jouw link met Verbroedering Geel?

"Ik ben een echte supporter van Verbroedering Geel. Ik heb op 100 meter van het stadion gewoond. Nu woon ik iets verder, op zo’n 4 km. Dat is nog altijd op loopafstand. Ik ben al van kindsbeen af supporter van Verbroedering Geel. Dat is begonnen in tweede nationale net voor ze de promotie naar eerste klasse maakten. Ik heb de rise, maar jammer genoeg ook de fall van de club meegemaakt tot in provinciale. Nu is de club gelukkig terug op weg naar boven. Ik speel zelf bij Lille United in tweede nationale, maar als onze wedstrijden niet samenvallen, dan ga ik naar de wedstrijden van Verbroedering Geel kijken. Vorige weekend nog stond ik in de tribune van Esperanza Pelt.”

Wat betekent de club voor jou?

Verbroedering Geel is de club waar ik zal thuis komen. Ik ken de mensen. Ik ben er al heel mijn leven supporter van. Ik kijk er elke week naar uit. Als ik niet kan gaan supporteren omdat ik zelf moet voetballen, is het eerste wat ik doe de uitslag en stand van Geel bekijken vooraleer ik onze eigen reeks bekijk. Voor mij is Verbroedering Geel heel belangrijk. Voetbal heeft altijd veel plaats in mijn leven ingenomen. Als ik dan uiteindelijk bij Geel kan gaan spelen, dan is dat het mooiste wat ik kan meemaken.”

Toch is het niet de eerste keer dat je op De Leunen zult spelen?

“Klopt. Ik heb dit seizoen in de voorbereiding nog op De Leunen gespeeld, maar een aantal seizoenen geleden, bij Vosselaar in tweede nationale, speelden we in de competitie tegen Geel. Dat was heel speciaal voor mij. Ik heb toen zelfs tegen Geel gescoord. Dat gaf toch een dubbel gevoel omdat ik scoorde tegen de club waarvan ik supporter was.”

Welk parcours legde je af vooraleer je uiteindelijk toch bij jouw droomclub zult terechtkomen?

“Ik ben in derde provinciale begonnen bij Beekhoek. Na vier seizoenen maakte ik de overstap naar Vosselaar in vierde nationale. Daar speelde ik zeven seizoenen en na de reekshervorming maakte ik de promotie naar tweede nationale mee. Van Vosselaar ging het naar Lille United waar ik nu aan mijn vierde seizoen zit. In Lille hebben we ook de promotie naar tweede nationale gemaakt. Dus ik hoop hetzelfde te kunnen doen voor Verbroedering Geel, tenzij ze dit seizoen al mogen promoveren via de eindronde. Dan hopen we volgend seizoen een stabiel seizoen in tweede te draaien.”

Wat is jouw meerwaarde voor de ploeg?

“Ik kan de ploeg heel veel loopvermogen en werkkracht bieden, veel grinta ook. Met die kwaliteiten zal ik ook meehelpen om een heel hechte groep te smeden. Het verleden heeft mij geleerd, zowel bij Beekhoek, Vosselaar als Lille, dat een goede groep punten pakt en vaak bovenaan speelt. Dat groeps- en clubgevoel moet er zijn en is vaak de manier om goede resultaten neer te zetten. De Geel-supporter verwacht ook dat we 90 minuten strijd leveren en heel vaak levert dat dan ook punten op.”

Hoe zijn de reacties bij familie en vrienden nadat bekend raakte dat je volgend seizoen in jouw thuisstad zult voetballen?

“De reacties zijn positief. Ik heb toch al wat berichten gekregen van mensen die stuurden dat ze dan opnieuw naar het stadion zullen komen om naar Geel te kijken. Ik denk wel dat het iets los maakt in Geel. Aan de andere kant kan het ook dubbel zijn. Als het wat zou tegenvallen, krijg je het extra hard te horen, maar daar heb ik geen schrik voor. Ik bekijk het vooral positief. Ik hoop dat de supporters voor jongens uit de eigen stad wat meer begrip en sympathie kunnen opbrengen (lacht). Ik heb jaren tussen de supporters gestaan en sta er nog steeds tussen. Ik hoop alleen dat ze mij na één mindere actie niet meteen afbreken. Maar dat recht hebben ze. De supporter die betaalt, mag zeggen en roepen wat hij wil. Maar ik hoop dat ik de club veel mooie momenten kan schenken en dat de supporters alleen maar reden hebben om positief te zijn.”

Wat mag de ambitie zijn?

“De Geel-supporter is altijd heel kritisch en terecht ook. Maar de Geel-supporter is ook heel ambitieus. We moeten met Verbroedering Geel minstens de eindrondeplaatsen ambiëren en richting promotie spelen. Dat moet altijd het doel zijn. Maar je moet ook realistisch zijn. Dat komt niet op bestelling en hangt ook af van de reeks waarin je terechtkomt en de ambities van andere clubs. Maar Geel mag absoluut de ambitie hebben om op heel korte termijn terug in tweede nationale te spelen en dan kijken of we ons daar kunnen handhaven. Eerste nationale is op dit moment nog niet haalbaar, maar op termijn zal dit wel de ambitie zijn, maar we moeten stap voor stap zetten. Dat weten ze in Geel.”

Raf, jij krijgt het laatste woord.

ldquo;Ik ben ongelofelijk blij en trots dat ik uiteindelijk toch voor Verbroedering Geel zal kunnen spelen. Ik hoop dat we zo snel mogelijk met deze mooie club naar tweede nationale kunnen klimmen en ons daar in eerste instantie kunnen handhaven om op termijn, en dat zal misschien al niet meer met mij zijn, naar eerste nationale kunnen. Ik hoop gewoon dat we de club terug kunnen laten leven, veel supporters in het stadion krijgen en een goede vibe rond Verbroedering Geel kunnen creëren en dat we de negatieve verhalen uit het verleden achter ons kunnen laten zodat we met z’n allen opnieuw elke week plezier kunnen beleven bij Verbroedering Geel.” (DJ)


Stijn Quintiens jaartje extra bij Verbroedering Geel

Donderdag maakte de club ook de contractverlenging van verdediger Stijn Quintiens bekend. De 29-jarige verdediger, die een zekerheid is in de defensie, miste nog maar één wedstrijd door blessure. Het clubbestuur is opgetogen met de garantie dat Quintiens ook volgend seizoen op De Leunen speelt. “Stijn is een certitude”, klinkt het. “We konden hem in de eerste seizoenshelft nergens op een dipje betrappen. Hij toont zich defensief heel stabiel en kiest slim zijn momenten om mee op te rukken.” (DJ)

Poll: Denk jij dat Geel snel in tweede nationale zal spelen?

TAGS  I  Verbroedering Geel  I  Raf Hannes  I  Lille United

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024