Peter Vandenbempt slaat alarm over Club Brugge: "Ik mag er niet aan denken dat ze gelijk krijgen"

Peter Vandenbempt slaat alarm over Club Brugge:
Vrijdag 19 januari 2024 - 16:00   I   door Redactie

Club Brugge wil de wedstrijd tegen KV Mechelen herspelen en Genk die tegen Anderlecht. Peter Vandenbempt is het daar hoegenaamd niet mee eens.

"Racing Genk heeft eigenlijk gelijk, de geloofwaardigheid van het Belgisch voetbal staat de komende weken (maanden?) op het spel", zegt Vandenbempt in Het Nieuwsblad.

"En ik zal – op dezelfde dramatische toon – zelfs meer zeggen: de toekomst en het functioneren van ons voetbal is in gevaar", stelt de commentator. 

"Je mag er niet aan denken dat één van de bevoegde rechtscolleges straks beslist dat de wedstrijden van Genk en Club Brugge opnieuw moeten gespeeld worden."

"Dan belanden we met ons voetbal in een mijnenveld en worden alle scheidsrechterlijke beslissingen vogelvrij. En zullen clubadvocaten zich met kinderlijk enthousiasme storten op tot op heden onontgonnen juridisch terrein. De Doos van Pandora."

"Meester Van Steenbrugge zei: als deze wedstrijd – tussen KV Mechelen en Club Brugge – niet herspeeld wordt, dan zal het nooit meer gebeuren. Willen we dat inderdaad afspreken?"

Poll: Heeft Vandenbempt gelijk?

TAGS  I  Club Brugge  I  KV Mechelen  I  KRC Genk  I  Anderlecht

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024