Antwerp houdt adem in over Paul Gheysens: "Ik geef hem geen drie maanden meer"

Antwerp houdt adem in over Paul Gheysens:
Zaterdag 10 februari 2024 - 11:00   I   door Redactie

Het gaat niet goed met de projecten van Paul Gheysens. Bedrijf Ghelamco draait rode cijfers en dat geldt ook voor voetbalclub Antwerp en zijn mediabedrijf MediaNation.

MediaNation, met de websites Newsmonkey en BusinessAM, is zo goed als failliet. Ook Ghelamco zit volgens experts in de perfecte storm. 

Experts zijn ontzettend alarmerend in Het Laatste Nieuws over Gheysens en zijn vastgoedbedrijf Ghelamco. “Mirakels zijn altijd mogelijk, maar ik geef hem geen drie maanden meer", klinkt het.

Een andere expert probeert het positiever te zien. “Het grote voordeel van Ghelamco zou weleens kunnen zijn dat het too big to fail is. Een aantal banken heeft veel geld geïnvesteerd in het bedrijf van Gheysens", luidt het. 

"Een faillissement betekent sowieso dat ook de banken enkele honderden miljoenen zullen moeten slikken. Dat kan weleens zijn redding zijn. Misschien ontspringt hij de dans en zingt hij het dus nog wel even uit.”

"Verwacht niet dat Ghelamco daar proper zal uitkomen", reageert bedrijfseconoom Tom Simoens. "Het zullen dure leningen zijn en er zal geld op tafel gelegd moeten worden. Veel geld."

Als Ghelamco zou omvallen, heeft dat uiteraard ook effect op zijn andere projecten. Antwerp draait al erg rode cijfers en in allerijl moet er alles aan gedaan worden om zelfbedruipend te worden. Evident is dat niet bij de Great Old.

TAGS  I  Antwerp  I  Paul Gheysens

vrijdag 12 april 2024

donderdag 11 april 2024

woensdag 10 april 2024

dinsdag 9 april 2024