Het einde is nabij: "Deze voetbalclub kampt met een schuld van maar liefst 1,3 miljard euro”

Het einde is nabij:
Zaterdag 10 februari 2024 - 16:00   I   door Redactie

Slechts enkele weken geleden werden cashflowproblemen bij Antwerp bekendgemaakt. Maar in een recent interview met 'Het Laatste Nieuws' onthulde voorzitter Paul Gheysens enkele nieuwe zorgen.

Paul Gheysens, een succesvolle zakenman die eigenaar is van voetbalclub Antwerp, een mediabedrijf en een bouwbedrijf, maakte bekend dat zijn bedrijf 'Ghelamco Group' momenteel worstelt met een enorme schuld van meer dan 1,3 miljard euro. Bovendien is de omzet gekelderd van 141 miljoen euro naar slechts 34 miljoen euro.

Hoewel Tom Simonts, bedrijfseconoom bij KBC, dit nieuws niet als een ramp beschouwt, zijn er toch enkele zorgwekkende aspecten. De schuld van 1,3 miljard euro is aanzienlijk, en Gheysens staat voor de uitdaging om binnen een jaar maar liefst 486 miljoen euro terug te betalen aan de bank.

Op dit moment heerst er ook een crisissfeer binnen het kantoor van Gheysens. Volgens een betrouwbare bron blijft Gheysens echter verrassend optimistisch. "Het lijkt alsof er recentelijk een last van zijn schouders is gevallen. Het zou goed kunnen dat er een lucratieve deal op komst is." Een waarnemer is echter minder hoopvol. "Mirakels zijn altijd mogelijk, maar ik geef hem geen drie maanden meer."

Het blijft afwachten of deze heisa een impact zal hebben op Antwerp FC, of dat de toekomst van de club in gevaar komt.

Poll: Maak jij je zorgen om de financiële situatie van Antwerp?

TAGS  I  Antwerp  I  Paul Gheysens

vrijdag 12 april 2024

donderdag 11 april 2024

woensdag 10 april 2024

dinsdag 9 april 2024